­ DÖVME ÇORBASI | Kültür Portalı

Dövme Çorbası - Kilis

Dövme Çorbası Tarifi

Dövme Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 1 Su bardağı dövme
  • 1,5 Kg yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1 Çay bardağı mısırözü yağı
  • 1 Çorba kaşığı nane
  • 1 Tatlı kaşığı tuz

Dövme Çorbası Nasıl Hazırlanır?

•    Dövme ayıklanır, yıkanır. Akşamdan üzerini örtecek kadar su ile ıslatılır.

•    Yoğurt 1 çorba kaşığı tuz eklenerek 3-4 saat önceden süzülür.

•    Islatılmış dövme düdüklü tencereye konur, üzerine 8 su bardağı su eklenir. Kapağı kapatılarak 1 saat pişirilir.

•    Süzülmüş yoğurt çelik bir tencereye alınır. Tuz, un, yumurta konarak iyice karıştırılır.

•    Kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır.

•    Yoğurdun üzerine dövmenin suyundan birkaç kepçe konarak karıştırılır.

•    Sonra yoğurt dövmenin üzerine ilave edilir, karıştırılarak bir taşım kaynatılır.

Sıvı yağda nane kavrulur. Çorbanın üzerine eklenir.

Not: Kaynama esnasında çorbanın suyu azalırsa sıcak su ilave edilir. Çorba önce sıcak sonra soğuk içilir. Çorbanın pişmesine yakın içerisine doğranmış kabak, patlıcan, yarpuz yaprağı gibi sebzelerde eklenebilir.

Kaynakça: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri

Görüntülenme Sayısı : 1404    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe