­ KURŞUN AŞI | Kültür Portalı

Kurşun Aşı - Kayseri

• 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kurşun Aşı  Nasıl Yapılır

Bulgura yarım çay bardağı sıcak su ilave ederek beş dakika bekletin. Islanmış bulgura yumurta, un, salça ve tuz ilave ederek ele yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirdiğimiz hamurdan ufak parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıp bir tepsiye dizin. Kuşbaşı doğranmış et ve yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Kavrulan ete salça, tuz, karabiber ilave edip 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Sonrasında üzerine 7-8 bardak su ilave edin. Su ilave ettikten sonra haşlanmış mercimek ve nohutu ilave ederek 20 dakika kısık ateşte pişirin. En son hazırladığımız bulgur köftelerini ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirip üzerine yakılmış kuru nane ve pul biber ilave ederek servis edin.

Kaynak: Kayseri, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yunus Emre AKKOR, Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019 kitabından faydalanılmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 1325    Eklenme Tarihi : 27 Eylül 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Kasım 2023 Pazartesi