­ ARABAŞI ÇORBASI | Kültür Portalı

Arabaşı Çorbası - Karaman

Arabaşı Tarifi

Arabaşı İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 2 tavuk göğüs eti,
  • 7 su bardağı su,
  • 2 çay kaşığı salça,
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
  • 20 gram margarin,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 1 limonun suyu,
  • 1 tatlı kaşığı nane,

hamur için;

  • 7 su bardağı su,
  • 1 su bardağı un,
  • tuz.

Arabaşı Nasıl Yapılır?

Arabaşı  hamur için, büyük bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 5 su bardağı suyu kaynatın. Kalan 2 bardak soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin. Süzgeçten geçirip kaynayan suya hızla karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Hamuru yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye döküp ılınmaya bırakın. Dinlenmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce hamuru kesin.

Arabaşı Çorbası için, büyük bir tencereye tavuk etini alın. Sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Bir tavada margarini eritip unu kavurun. Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Bu karışımı, sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin. Tavukları ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız hamurlardan ilave edin ve limon suyunu gezdirin. Nane serpiştirin. Sıcak servis yapın.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 2065    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma