­ BEYAZ BAKLAVA | Kültür Portalı

Beyaz Baklava - Bartın

Beyaz Baklava Malzemeleri Nelerdir? 

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 paket margarin

        Şerbeti İçin

  • 3 kg şeker
  • 3 lt su

       İç Harcı İçin

  • Ceviz

Beyaz Baklava Nasıl Yapılır?

Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur. 45 – 46 adet çıkan peziler tek tek açılır. Açılan hamurlar tek tek tepsiye yerleştirilir. Her katın arasına eritilmiş margarin ile ceviz dökülür. Önceden ısıtılmamış davul fırına koyulan baklava 10 – 15 dakika kabarana kadar pişirilir. Fırının kapağı açılıp tepsinin altına kerpiç koyulur. Tepsi ara ara çevrilerek baklava 3 saatte pişirilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 2227    Eklenme Tarihi : 08 Ekim 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi