­ CEVİZLİ KIRMA TATLISI | Kültür Portalı

Cevizli Kırma Tatlısı - Kahramanmaraş

Cevizli Kırma Tatlısı Tarifi

Cevizli Kırma Tatlısı Hazırlık Süresi: 10 dakika. Pişirme Süresi: 10-15 dakika.

Cevizli Kırma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

6-7 dilim kırma,

-su,

-2 su bardağı sadeyağ,

-bir çay bardağı diş büyüklüğünde doğranmış ceviz.

Cevizli Kırma Tatlısı NasılHazırlanır?

Bir şıra türü olan kırma bıçakla küpçükler şeklinde doğranır, üzerine az miktarda su serpilir ve ıslatılması sağlanır. Yağda kavrulan kırmanın yağı süzülerek alınır. Alınan yağ doğranmış cevizle çevrilir. Kavrulan 2 ayrı malzeme bir araya getirilir ve servise sunulur. Öneriler: Bekletilmeden sıcak servis yapılmalıdır.

Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 283.

Görüntülenme Sayısı : 2681    Eklenme Tarihi : 15 Aralık 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi