­ CEVİZLİ KIRMA TATLISI | Kültür Portalı

Cevizli Kırma Tatlısı - Kahramanmaraş

Cevizli Kırma Tatlısı Tarifi

Cevizli Kırma Tatlısı Hazırlık Süresi: 10 dakika. Pişirme Süresi: 10-15 dakika.

Cevizli Kırma Tatlısı Malzemele Nelerdir

  • 6-7 dilim kırma
  • Su
  • 2 su bardağı sadeyağ
  • Bir çay bardağı diş büyüklüğünde doğranmış ceviz

Cevizli Kırma Tatlısı Nasıl Yapılır

Bir şıra türü olan kırma bıçakla küpçükler şeklinde doğranır, üzerine az miktarda su serpilir ve ıslatılması sağlanır. Yağda kavrulan kırmanın yağı süzülerek alınır. Alınan yağ doğranmış cevizle çevrilir. Kavrulan 2 ayrı malzeme bir araya getirilir ve servise sunulur. Öneriler: Bekletilmeden sıcak servis yapılmalıdır.

Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 283.

Görüntülenme Sayısı : 7969    Eklenme Tarihi : 15 Aralık 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Ekim 2023 Salı