­ MEHMED AKİF ERSOY KÜLTÜR SANAT MERKEZİ VE MÜZESİ | Kültür Portalı

Mehmed Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi Ve Müzesi - İstanbul

Ankara'da bulunan Tacettin Dergahı örnek alınarak tasarlanan yapı, müze olarak kullanılmaktadır. Kültür merkezi ise bodrum katta sanatçı çalışma salonu, kulis, sahne arkası ve diğer teknik hacimlerden oluşmaktadır.  Zemin katta 221 kişilik çok amaçlı salon, giriş, güvenlik odası, kafeterya, iç avlu ve iç bahçe vardır. 1. Katta reji odası, kütüphane, VIP çalışma odası, kültür merkezi yönetim ofisi, 2. Katta seminer salonları bulunmaktadır.

Kültür Merkezi güncel malzemeler ve modern tarzıyla günümüz mimarisini yansıtırken, Tacettin Dergahı şeklinde tasarlanan yapı aslına uygun olarak, geleneksel mimarimizi yansıtmaktadır.

Kaynak: Bağcılar Belediyesi

İstanbul Gezilecek Yerler

Kazımkarabekir, Mehmet Akif Blv. No:57, 34203 Bağcılar/İstanbul
+90 (212)-410-06-00

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14136    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2016 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ocak 2022 Pazartesi