­ HÜSEYİN PAŞA CAMİİ | Kültür Portalı

Hüseyin Paşa Camii - Gaziantep

Gaziler Caddesi üzerindedir. 1719 yılında Hüseyin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mahkeme sicillerinde mimar olarak Hüseyin oğlu Osman adı geçmektedir. Dikdörtgen planlı camide, iki ayağın ve duvarların taşıdığı eşdeğerde altı kubbeli örtü sistemi uygulanmıştır. Son cemaat yeri de sivri kemerlere oturan üç kubbe ile örtülüdür. Duvarlarla çevrili dış avlusu mevcuttur. Mihrap geometrik taşlarla süslenmiştir. Mermer olan klasik minber, ahşap korkuluklara sahiptir. Minare çokgen gövdeli ve iki şerefelidir. Cami ile ilgili çok sayıda vakıf kurulmuş, birçok vakıf tarafından da cami yararına vakfiyelerine şartlar konulmuştur.

Gaziantep Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Şehir merkezine yürüme mesafesindedir.
İsmetpaşa Mahallesi / Şahinbey / Gaziantep

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8217    Eklenme Tarihi : 02 Mart 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Aralık 2021 Çarşamba