­ YALVAÇ USULÜ KEŞKEK | Kültür Portalı

Yalvaç Usulü Keşkek - Isparta

MALZEMELER:                                                                                            

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 10 saat

  • 4 Su Bardağı Kepeksiz Dövme Buğday
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • Tuz 
  • Su
  • Yarım kg Yöresel Pastırma (ya da 1,5 kg Kemikli Et)

YAPILIŞI:

Çömleğin tabanına pastırma konulur. Bir gün önceden ıslatılmış buğday ve nohut ilave edilir. Tuz atılır. Çömlek ağzına kadar su ile doldurulur. Kapağı kapatılır. Kapak kenarları hamur ile sıvanır (hava alması engellenir). Akşam saatlerinde ateş yanmayan sıcak fırına konulur. Sabah erken saatlerde fırından alınır. Sıcak sıcak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Pilavlar-Makarnalar
Görüntülenme Sayısı : 2333    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Ağustos 2018 Salı