MALZEMELER
10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 1 – 1,5 saat
Hamuru İçin:
- 1 kg Buğday Unu
- Aldığı Kadar Su
- Tuz
Böreğin Harcı:
- 750 gr Az Yağlı Kıyılmış Et
- 2 Adet Kuru Soğan
- Tuz, Karabiber, Pul Biber
YAPILIŞI
Un, su ve tuz ile biraz sertçe bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp, fazla ince olmayan yufkalar açılır. Yufkaların büyüklüğü en çok yemek tabağı kadar olmalıdır.
Kıyılmış et üzerine halka şeklinde doğranan soğanlar ilave edilir ve tekrar beraber kıyılır. Malzemeler geniş bir kaba alınarak harcın yarısı kadar su eklenir. Karabiber, tuz, pul biber ilave edilerek iyice karıştırılır. Harç kullanıma hazırdır.
Hazırlanan yufkaların yarısına harçtan döşenir. Diğer yarısı üzerine kapatılır. Parmak uçları ile kenarları yapıştırılır. Bekletilmeden sıcak sacın üzerine atılır. Her iki yüzü kızarıncaya kadar pişirilir. Borlu böreği sıcak olarak sacdan iner inmez, mevsimine ve tercihe göre üzüm, karpuz, ayran, komposto veya çay ile servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü