­ MEN KUTSAL ALANI | Kültür Portalı

Men Kutsal Alanı - Isparta

Kutsal Alan "Ay Tanrısı Men" adına inşa edilmiş olup, tarihi MÖ 4. yüzyıla uzanmaktadır. Alanın tepe ve etekleri birçok yapıdan oluşmaktadır. Güneyde en yüksek tepede Men Tapınağı bulunmaktadır. Tapınak çok merdivenli bir platform üzerinde kurulmuştur. Tapınağın etrafını çevreleyen bir Temenos Duvarı mevcuttur. Men Kutsal Alanı'nın kuzey ve doğu yakınında bazı ev kalıntıları ile en kuzeyde stadium kalıntıları mevcuttur. Ayrıca biraz daha doğuda belli bir yükselti üzerinde küçük bir tapınak kalıntısı ile andron bulunmaktadır. Kutsal alanın kuzey yanında bir de Bizans Kilisesi'nin kalıntısı mevcuttur.

Isparta Gezilecek Yerler

Harabe
Kültür Turizmi
Men Kutsal Alanı, Yalvaç’ın 5 kilometre güneydoğusunda Sultan Dağı üzerinde Karakuyu Mevkii’nde "Gemen Korusu" denilen bir tepede yer almaktadır.
Yalvaç / Isparta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9066    Eklenme Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 02 Aralık 2021 Perşembe