­ SERİNDERE KANYONU | Kültür Portalı

Serindere Kanyonu - Kocaeli

Yükseklikleri 10 ile 20 metre arasında değişen 6 adet şelalesi bulunan Serindere Kanyonu, Kocaeli'nin ve bölgenin en zorlu kanyonudur. İzmit’e 26 kilometre uzaklıkta bulunan Serindere, son yıllarda özellikle günübirlik gelen doğaseverlerin ve yürüyüş gruplarının ziyaret ettiği yerlerin başında gelmektedir.

Havuz şeklinde pek çok göletin yer aldığı Serin Dere Kanyonu iyi seviyede eğitim almış grupların geçebileceği bir rotadır. Her mevsimde farklı bir güzellik barındıran Serindere bitki örtüsü, doğal güzellikleri ve gürül gürül akan soğuk suyuyla doğa yürüyüşü yapmayı ve kamp kurmayı sevenlerin sık sık ziyaret ettiği bir yerdir.

Yer yer genişliği 3 metreye kadar düşen bu güç parkuru tamamlamak saatler alabilmektedir. Kanyonda rahat gezmek, taşlarda rahat yürümek ve çamurlu suyun kayganlaştırdığı kayalardan kaymamak için sağlam ve altı sert deniz ayakkabıları gerekmektedir. Eşyalarınızı su geçirmez bir çanta içerisinde taşımalısınız.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Kanyon
Doğa Turizmi
İzmit’ten Serindere’ye Yuvacık Barajı yolundan ulaşılıyor. Barajı geçtikten sonra Camidüzü Köyü yönüne giriliyor, yaklaşık yedi kilometre sonra Serindere’ye ulaşıyorsunuz.
Başiskele Serindere Köyü/Kocaeli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 154222    Eklenme Tarihi : 06 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Şubat 2020 Perşembe