­ BÖRÜLCELİ BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Börülceli Bulgur Pilavı - Ankara

MALZEMELER 1 su bardağı börülce 2 bardak bulgur 2 adet soğan 200 gram kıyma 1 çorba kaşığı salça Karabiber Kırmızıbiber Tuz YAPILIŞI Önce bir su bardağı börülce yıkanıp haşlanır. Bir başka tencerede ince doğranmış soğan kıyma ve salça birlikte kavrulur. Daha sonra aşlanan börülce suyu ile birlikte ilave edilir. Börülcenin üzerine iki bardak yıkanmış bulgur eklenerek kısık ateşte pişirilir. Suyu çekmeden biraz diri olarak yemek ateşi söndürülür. Sulu bir şekilde yenilebilir.
Pilavlar-Makarnalar
Görüntülenme Sayısı : 1413    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe