­ EŞKİ LAHANA | Kültür Portalı

Eşki Lahana - Bayburt

Ekşi Lahana İçin Gerekli Malzemeler:

  • 250 gr. parça et veya kavurma
  • 1 kg. ekşi lahana (salamura)
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı börek yağı
  • 1 adet kuru soğan (orta),
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı salça (domates)
  • 1 tutam tuz.

Ekşi Lahana Yapılışı:

Su ile et yaklaşık 20 dakika haşlanır. Önce üzerine bulgur ilave edilerek bir taşım kaynaması sağlanır, sonra küçük küçük doğranmış ekşi lahana ilave edilir. Bir başka kapta soğanlar pembeleşinceye kadar yağ, kırmızı biber, salça karıştırılarak pişirilir. Bu karışım ekşi lahananın içine konulur. Kavurma ile pişirilerek bu aşamada karışım ilave edilir ve yaklaşık 45 dakika pişirilir. Bir müddet dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Bayburt Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2623    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Mart 2020 Perşembe