­ ETLİ ÜZÜM YAPRAĞI SARMASI | Kültür Portalı

Etli Üzüm Yaprağı Sarması - Giresun

MALZEMELER:

1/2 kg üzüm yaprağı, 1/2 kıyma, 1,5 çay bardağı pirinç, 2 adet soğan, 1/2 demet maydanoz, 1 çorba kaşığı salça, fındık yağı, tereyağ, nane,tuz.

HAZIRLANIŞI: Dolma yapımında taze yada salamura üzüm yaprakları kullanılabilir. Taze kullanılanlar ayıklanıp, yıkandıktan sonra haşlanır, soğumaya bırakılır. salamura olanlar ise bir akşam önceden soğuk suda bekletilir ara sıra suyu değiştirilir. Tuzu çıktığında kullanıma hazırdır. İç malzemelr için pirinçler yıkanır, soğanlar ince ince doğranır, kıyma, maydanoz, nane, tuz ve salçanın yarısı ile harç hazırlanır. Hazırlanan harçla üzüm yapraklarının içine konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Üzerine salça, yağ, tuz sıcak su konularak pişirilir. Sıcak servis yapılır. AFİYET OLSUN

KAYNAK: Giresun Valiliği İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 1486    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma