­ PATLICAN KURUSU YEMEĞİ | Kültür Portalı

Patlıcan Kurusu Yemeği - Amasya

Patlıcan Kurusu Yemeği Malzemeleri Nelerdir? 

• 1 kg patlıcan

• 200 g kıyma

• 1 kuru soğan

• 1 çay bardağı yarma

• 1 yemek kaşığı salça, tuz

• Sarımsaklı yoğurt

Patlıcan Kurusu Yemeği Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar alacalı soyulur. Dörde ayrılır ve ipe asılır kurutulur. Kurumuş patlıcanlar 5 cm. boyunda kırılır ve suya atılarak haşlanır. İyice haşlandıktan sonra suyu süzülür. Diğer taraftan soğanla kıyma kavrulur. Haşlanmış patlıcanlara yarma, salça, tuz ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konarak kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

Not: Kabak kurusu yemeği de aynı şekilde yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1640    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi