­ SEBZELİ SİVAS KEBABI | Kültür Portalı

Sebzeli Sivas Kebabı - Sivas

Sebzeli Sivas Kebabı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Çarşı yemeklerinden olan sebzeli Sivas Kebabı, tandırı andıran ve tuğladan örülen üzeri açık ocaklarda pişirilir. Özel olarak yapılmış sac ocaklarda ev veya piknikte de hazırlanabilir.

• 1 kg kemikli parça kuzu eti
  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg domates
  • 500 gr yeşil biber

Sebzeli Sivas Kebabı Nasıl Hazırlanır?

Nazik koyun ve kuzu etleri kemikli olarak, bud, ön kol ve pirzolalık kısımlar, pirzola büyüklüğünde ayrılır. Bu hazırlanmış parçalar, tuz, soğan ve baharattan oluşan karışıma yatırılarak terbiye edilir. Patlıcanlar enine olarak 4-5 parçaya ayrılır. Baston biçiminde bir ucu eğik olan şişlere, bir patlıcan, bir biber, bir domates, aralarına etin yağından da konularak dizilir. Hazırlanmış olan etler de ayrı şişlere dizilir. Şişler açık olan ocağın üzerindeki tellere dikine olarak asılarak kızartılır. Pide veya lavaş (tandır ekmeği) üzerinde sofraya getirilir.

Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)

Görüntülenme Sayısı : 10012    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Ekim 2019 Çarşamba