­ SAMSA | Kültür Portalı

Samsa - Tokat

• 2,5 su bardağı su
  • Limon
  • 2 yemek kaşığı beyaz pekmez

Şurubun Hazırlanışı:

3 su bardağı şekerin üzerine 2,5 su bardağı su eklenir. Kaynadıktan sonra 1-2 limon damlatılır. Ocaktan inmesine yakın pekmez konulur, eritildikten sonra şurup ocaktan alınır. Şurup biraz ılıyınca hazırlanan samsaların üzerine dökülür. 7-8 dakika bekletildikten sonra servise sunulur.

Samsa Nasıl Hazırlanır?

Eğer işkefeyle yapılacaksa işkefeler önceden ıslatılır ve yumuşatılır. Yumuşatılan işkefeler 5-10 cm eninde kesilir. Kesilen parçalar ortadan ikiye ayrılır. Kesilen işkefenin bir köşesine ceviz konulur. Muska şeklinde sarılır. ( uç kısımları ıslatılarak yapıştırılır.) Daha sonra tavada kızdırılan yağda samsalar kızartılır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 3936    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Ocak 2020 Perşembe