­ SAKALA ÇARPAN ÇORBASI | Kültür Portalı

Sakala Çarpan Çorbası - Afyonkarahisar

• Et suyu (isteğe göre miktarı ayarlanabilir)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un, tuz ve nanedir.

Sakala Çarpan Çorbası Nasıl Yapılır

Mercimekler yıkanır, haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir yerde ince ince doğranan soğan, iki yemek kaşığı yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Un katılarak bir iki defa daha çevrilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. Kaynayınca ev makarnası ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir. İki yemek kaşığı yağ bir tavada eritilir içine nane eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir.

Not : Ev makarnası yerine yarım su bardağı şehriye de kullanılabilir. Arzu edilirse nane yerine limon ilave edilebilir.

Kaynak:  Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri,  Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018

Görüntülenme Sayısı : 19926    Eklenme Tarihi : 17 Temmuz 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba