­ PIRASALI BÖREK | Kültür Portalı

Pırasalı Börek - Bilecik

Linga Tatlı  Malzemeleri Nelerdir

  • 750 g un
  • 1 kg pırasa
  • 2 baş orta boy soğan
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşğı süt
  • Yeteri kadar toz kırmızı biber
  • Tuz

Linga Tatlısı Nasıl Hazırlanır

Pırasa ince ince doğranır. Soğanla birlikte kavrulur. Biraz toz biber konulur, soğumaya bırakılır. Suyu süzülür, bir tabağa alınarak ezilir. Bir kaba un, süt ve tuz konularak yumuşak yoğrulur. Küçük yumurta sarısı büyüklüğünde bezelere ayrılır. Çay tabağı büyüklüğünde açılır, içlerine yağ sürülür üst üste koyulup tepsiye konulur. Bezelerin yarısının üzerine pırasayı koyup üzerine diğer hamur konulur. Üzerine bir ince yufka konulur. Ayrılan biberli suyu döküp etrafı simit gibi kıvrılıp fırına sürülür.

.

 

Görüntülenme Sayısı : 178    Eklenme Tarihi : 03 Ekim 2023 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2025 Pazartesi