­ PEHLİ | Kültür Portalı

Pehli - Kayseri

• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pehli Nasıl Yapılır

Yıkanan kaburganın üzerine zeytinyağı gezdirilir ve 2 tarafı da eşit kızartılır. Patlıcanlar alacalı soyulup ardından dörde bölünerek parmak şeklinde doğranır. Patlıcanların acısını çıkartmak için, hazırlanan tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Soğan, domates ve biberler iri iri doğranır. Doğranmış sebzeler ve soyulmuş sarımsaklar tepsiye alınır. Üzerine tuz, karabiber ve salça ilave edilerek harmanlanır. Zeytinyağında kavrulan kaburga tepsinin ortasına yerleştirilir. Üzerine tereyağı parçaları atılıp 180 derece fırında üstü kapalı 2 saat pişirilip servis edilir.

Kaynak: Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı,  Yunus Emre AKKOR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2019

Görüntülenme Sayısı : 661    Eklenme Tarihi : 25 Eylül 2023 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2023 Çarşamba