­ PALİZE | Kültür Portalı

Palize - Bolu

Palize Malzemeleri Nelerdir

  • ½ su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı su (nişastayı ezmek için)

Palize Nasıl Yapılır

Şekerle su kaynatılır, nişasta bir su bardağı su ile ezilir. Ezilen nişasta kaynayan şekerli suya karıştırılarak ilave edilir. Kaynayan malzeme katılaşınca kaselere boşaltılır, soğuyunca servis yapılır. Not: Muhallebiden farkı sütsüz olmasıdır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 14168    Eklenme Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba