­ NOHUTLU İŞKEMBE | Kültür Portalı

NOHUTLU İŞKEMBE - Manisa

Malzemeler: 750 gr dana işkembesi, 3 baş soğan, 2 su bardağı nohut, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 4 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı sirke Yapılışı: İşkembe iyice temizlenip bol su ile yıkanır, 10 dakika sirkeli suda bekletilir. Soğanlar piyazlık biçimde doğranır, zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı doğranmış işkembeler eklenerek karıştırılıp kavurmaya devam edilir. Akşamdan ıslatılmış nohut, ılık su ve tuz da katıldıktan sonra düdüklü tencerede 1 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır. Not:İşkembe daha önceden pişirildiyse aynı işlemlerden sonra düdüklü tencerede pişirme süresi 15 dakikadır. İsteğe bağlı olarak 1 çorba kaşığı salça ve kırmızı pul biber de koyulabilir. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Sakatat Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 687    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı