­ MEZGİT TAVA | Kültür Portalı

Mezgit Tava - Düzce

• 250 g mısır unu
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • Yeteri miktar tuz

Mezgit Tava Nasıl Yapılır

İlk olarak mezgitler parmak yardımıyla temizlenerek yıkanır, süzülür ve tuzlanır. Geniş bir tepside mısır unu ve buğday unu karıştırılır. İçerisine süzülen mezgitler ilave edilerek iyice una bulanır. Daha sonra yağsız tava ocağa alınarak 10-15 saniye ısıtılır. Ardından undan çıkarılan balıklar silkelenerek kuyrukları iç tarafa gelecek şekilde çarkıfelek formunda dizilir ve tavanın kenarından yağ gezdirilerek üç dakika kızartılır. Ters düz edilen balıkların diğer yüzü de 2 dakika kızartılarak servis edilir.

Hazırlanış Süresi; 30 dakika, 3 posiyon

Not: Mezgitin genel olarak tavada kızartılması tercih edilmelidir. Parçalanmaması için de iyice kızartılmalıdır.

Görüntülenme Sayısı : 3412    Eklenme Tarihi : 06 Kasım 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe