­ MANGIR ÇORBASI | Kültür Portalı

Mangır Çorbası - Niğde

Mangır Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2/3 yufka
  • Un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Mangır Çorbası Yapılışı:

Yufka küçük kareler şeklinde kesilir. Yarısının üzerine un serperek, harmanlanır. 2 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyu bir tencereye koyarak, kaynatılır. Üzerine un serpilen kare yufkalar ilave edilir. Arada bir karıştırarak, haşlanır. Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı konur.  Zeytinyağı kızdığında diğer kare yufkalar da konulur ve karıştırarak, kızartılır. Kızartılan bu yufkalar tavadan çıkartılarak tenceredeki suyun içine konur. Birbirine yapışmaması için karıştırılır. Kare yufkalar kızartılan yağ çorbanın üzerine gezdirilir. Tuzunu ayarlayıp, servis yapılır. 

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6870    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 31 Mart 2020 Salı