­ KIYMALI SU BÖREĞİ | Kültür Portalı

Kıymalı Su Böreği - Denizli

• 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Kıymalı Su Böreği Nasıl Yapılır

Hamurun Hazırlanışı: Yumurtalar bir kaba kırılır tuz ve su ilave edilerek çırpılır. Alabildiği kadar un koyularak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur 12 eşit parçaya bölünerek yufka şeklinde açılır. İçinin Hazırlanışı: Bir tavaya yağ koyulur soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilerek iyice pişirilir. Daha sonra baharatlar, tuz ve maydanoz ilave edilerek iyice karıştırılır ve ocaktan alınır. Böreğin Hazırlanışı: Yufkalar kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlanan yufkalar soğuk suya alınır. Ve bir bezle suyu kurulanır. Kurulanan yufkalar yağlanmış bir tepsiye her yufkanın arası yağlanarak serilir ve altı yufkadan sonra hazırlanan kıymalı harç koyulur. Daha sonra diğer altı yufkada araları yağlanarak üst üste koyulur. En üstüne yağ ve yumurta sürülerek fırına verilir. 150 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Tarif: Behice ÇEVİK Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 8334    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2022 Çarşamba