­ KEDİ BATMAZ | Kültür Portalı

Kedi Batmaz - Bolu

• Su
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • Tuzlu keş

Kedi Batmaz Nasıl Yapılır

Bir tencereye yarısını dolduracak kadar su konur. Su kaynatılır. Kaynayan suyun içine azar azar un konularak karıştırılır, tam koyu kıvama gelinceye kadar un katılır. Tuzunu ve yağını koyup katı bir hamur haline gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra bir tabağın içine tuzlu keş rendelenip konulur. Bir kaseye soğuk su konulur. Bir kaşık yardımıyla pişmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp tabağa konulur. Hazırladığımız hamurun kaşığa yapışmaması için ara sıra kaseye koyduğumuz suya batırılır. Tabağa bir miktar hamur çıkardıktan sonra üzerine tekrar tuzlu keş serpilir. Tereyağı bir tavada kızartılır ve hazırladığımız hamurun üzerine dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 29648    Eklenme Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba