­ KAZ TİRİDİ | Kültür Portalı

Kaz Tiridi - Bolu

• 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
  • Kaz eti suyu ve yağı

Kaz Tiridi Nasıl Yapılır

Bir bütün kaz tencereye alınır. Sıcak su ilave edilip, uzun süre pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın tuz ilave edilir. Pişince 180 derece fırında kızartılır. Pilavı için soğan, tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavrulur. 2 bardak bulgur ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Sıcak su ve tuz ilavesiyle pişirilir. Tiridi için un, su, tuz karıştırılarak hamur yapılır. küçük bezelere ayrılır. Merdane ile açılır. Teflon tavada veya sacda pişirilir. Üçgenlere kesilir. Kazın haşlandığı yağlı suya batırılan tiritler servis tabağına alınır, üzerine bulgur pilavı ve parçalanmış kaz eti konarak servis yapılır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6592    Eklenme Tarihi : 11 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba