­ HAYIR ÇORBASI | Kültür Portalı

Hayır Çorbası - Adana

Hayır Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg dövme
  • 1/2 kg gerdan eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 kaşık yağ
  • Yeterince tuz, kimyon, karabiber 

Hayır Çorbası Nasıl Yapılır

Bir gece önceden suda ıslatılan dövme ve nohut etle birlikte ateşe atılır. Tuzu eklenerek kaynamaya bırakılır. Yemeğin suyu eksildikçe üzerine kaynar su eklenir. Et kemikten ayrılıp, yemeğin malzemesi eriyince kemikler çıkarılır. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır. Çorbanın üzerine kızgın yağ gezdirilip, baharatlar serpilir.

Adana Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13049    Eklenme Tarihi : 18 Kasım 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba