­ ETLİ YAPRAK DOLMASI | Kültür Portalı

Etli Yaprak Dolması - Kocaeli

• Karabiber (arzuya göre)
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 2 bardak yoğurt

Etli Yaprak Dolması Nasıl Yapılır

6 bardak su tencerede kaynatılır. Yapraklar içine atılır. 2 dakika tutulur. Kevgirle yırtılmadan çıkarılır. Süzgeçte süzülür. Sapları kopartılır, süzgecin kenarına dizilir. Et, soğan, pirinç, domates suyu, dereotu, tuz ve biber bir kapta iyice karıştırılır. Dereotu sapları kalın dipli bir tencerenin dibine yayılır. Asma yaprağı sarabilecek parçalara ayırılır (orta boy bir yaprak 3 veya daha fazla parçaya ayrılabilir). Bölünen yaprak avuç içine alınır. İçine bir miktar dolma harcından koyarak katlanır ve tencerenin içersine sıra ile dizilir. Üzerine margarin dilimlenip, 1 ½ bardak su ilave edilir, (arzu edilirse, üzerine biraz domates rendeleyebilirsiniz). Kapağı kapatılıp orta hararette 50 dakika pişirilir. Yerken suyu dolmaların üzerine gezdirilir. Çırpılmış yoğurtla servis edilir.

Kocaeli Geleneksel Mutfak

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü