­ CEVİZLİ KATMER | Kültür Portalı

Cevizli Katmer - Artvin

Cevizli Katmer Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Cevizli Katmer Nasıl Yapılır

Su ve şeker kaynatılarak hazırlanan şerbet soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve süt alınarak çırpılır. Yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur bezelere ayrılarak oklavayla ince bir hamur açılır. Açılan yufka 5 cm. büyüklüğünde kare şeklinde kesilir ve içine ceviz serilerek sarılır. Sarılan yufkalar kızgın yağda kızartılıp soğuk şerbetin içine atılır. Çok bekletmeden çıkarılır.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 33    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2025 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi