Cevizli Katmer - Artvin
Cevizli Katmer Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Cevizli Katmer Nasıl Yapılır
Su ve şeker kaynatılarak hazırlanan şerbet soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve süt alınarak çırpılır. Yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur bezelere ayrılarak oklavayla ince bir hamur açılır. Açılan yufka 5 cm. büyüklüğünde kare şeklinde kesilir ve içine ceviz serilerek sarılır. Sarılan yufkalar kızgın yağda kızartılıp soğuk şerbetin içine atılır. Çok bekletmeden çıkarılır.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
33
Eklenme Tarihi :
26 Kasım 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi