­ BALIK ÇORBASI | Kültür Portalı

Balık Çorbası - Muğla

Malzemeler: -1 adet lağos ya da orfoz kafası -1 adet kuru soğan -1- 2 adet patates -3-4 dal kereviz sapı -2 adet havuç -Maydanoz -1 adet limon -1 adet yumurta sarısı -1 yemek kaşığı un -1 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağı -Karabiber -Tuz Yapılışı: Yıkanmış, temizlenmiş balık kafası, bütün soğan, doğranmış patates, havuç, kereviz ve maydanoz ile beraber bir tencerede kaynayan suya ilave edilir ve yumuşayana kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirilir. Süzülen çorba, tereyağı eklenerek tekrar ocağa konur, koyu bir kıvam alana kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta limon suyu, yumurta sarısı ve unla terbiyesi hazırlanır. Terbiye malzemesi, çorbadan alınan bir miktar su ile inceltilerek kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. 8-10 dakika sonra çorba hazırdır. Servis edilirken, çorbaya tane karabiber atılır.
Görüntülenme Sayısı : 1365    Eklenme Tarihi : 06 Haziran 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi