­ SARAY BOLET MANTARI | Kültür Portalı

Saray Bolet Mantarı - Tekirdağ

Yeşil bitki örtüsü, gür ormanları, endemik bitki türleri ve verimli toprakları ile tarım ve ormancılık faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapıldığı Tekirdağ iline bağlı Saray ilçesinde, özellikle de Güngörmez Mahallesi'nde mantar önemli bir geçim kaynağıdır. Her yıl sonbahar yağmurları ile birlikte Saray ormanlarında yetişen ve halk arasında "ayı mantarı", "çörek mantarı", "bolet mantarı" veya "porçini mantarı" olarak da bilinen doğa mantarı vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunulmaktadır. Doğada yetişen bolet mantarı Güngörmez Mahallesi için çok önemli bir geçim kaynağıdır. Mahalle sakinleri tarafından toplanan mantar köy meydanında tezgâhlarda satılmakla birlikte ayrıca ağırlıklı olarak İtalya, Fransa ve İspanya gibi Avrupa ülkelerine ihraç edilmektedir.

Görüntülenme Sayısı : 11516    Eklenme Tarihi : 12 Mayıs 2020 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Mayıs 2020 Salı