Samsun Simidi - Samsun
Samsun'un belki de en tanınmış ürünlerinden biridir simit. Ülkenin hatta dünyanın pek çok yerinde benzer örnekleri olsa da malzemesinden pişirilmesine kadar bir takım değişiklikler gösteren Samsun Simidi, lezzet olarak da çok büyük farklılıklar göstermektedir. Samsun Simidi'nin, mayası olabildiğince azdır ve mayalanma süresi kısadır. Hamuru yarı sert olup pekmezle (genellikle üzüm, dut, elma veya armut pekmezi) ile karıştırılarak yapılmakta ve bol miktarda susam (100 kg undan üretilen simide 20 kg susam) kullanılmaktadır. Coğrafi işaret olarak da 20.03.2017 tarihinde 176 sayılı kararla mahreç türünde tescillenmiş olan Samsun simidini özel kılan en önemli özelliği ise sıcak çay ve peynir eşliğindeki dost sohbetleridir.
Kaynak: Nebahat TANGAZ (Samsun Yemekleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını)
Samsun Simidi
Görsel Sahibi: Samsun İKTM Arşivi
Samsun Simidi
Görsel Sahibi: Samsun İKTM Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10867
Eklenme Tarihi :
28 Şubat 2020 Cuma
Güncellenme Tarihi :
02 Mart 2020 Pazartesi