­ KABAK KABUĞU KAVURMASI | Kültür Portalı

Kabak Kabuğu Kavurması - Kütahya

Malzemeler: • 4 büyükçe kabak, • 1 çay bardağı sıvı yağ, • 3 yumurta, • 4-5 taze biber, • 3 adet domates, • tuz, karabiber, • arzu edenlere acı pul biber, • üzerine dereotu, maydanoz. Hazırlanışı: Kabakların kabukları yarım santim kalınlığında soyulur. İçi ile bilahare mücver yapabilirsiniz. Yağ içinde kabaklar yumuşacık olana kadar kısık ateşte karıştırarak kavrulur. Sonra yeşil biberlerle ve domatesi katılıp tekrar kavrulur. Ancak yemeğin görüntüsünün daha net olmasını isterseniz önce yumurtalar kırılır, sonra domatesi ilave edilir. Üzeri dereotu ve maydanozla süslenir, karabiber ve kırmızı biber, ekerek çeşni katılır. Sıcak servis yapılır.

Sebze-Ot Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 808    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe