­ İNÖNÜ SAVAŞLARI KARARGAH EVİ | Kültür Portalı

İnönü Savaşları Karargah Evi - Eskişehir

Kurtuluş Savaşı’nda Garp Cephesi Komutanı İsmet İnönü’nün Karargâh binası olarak kullandığı evde oluşturulan müze 2001’de açılmıştır. Müzede İnönü Savaşları’nı içeren fotoğraflar, İnönü’nün ve diğer kumandanların vermiş oldukları cephe emirleri, Akşehir 1185.Sefer Malzeme Ana Depo Komutanlığınca verilen silahlar, İnönü Kaymakamlığı'nın savaş alanından topladığı silahlar ve askerî malzemeler sergilenmektedir. Ayrıca İsmet İnönü’nün resmî üniformalarının kopyaları, Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi etnografya bölümünden getirilen yöresel etnografik eserler görülebilir. Karargah evi; zemin üzeri iki katlı olup, zemin kat yapı malzemesi taş, diğer iki kat bağdadi tekniğindedir. İkinci katın ön ve arka cephesi cumbalıdır. Bina, Osmanlı Dönemi sivil mimari örneği olup tek yapı olarak tescillidir.

Kaynak: Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi (5.Baskı)

Eskişehir Gezilecek Yerler

İsmet Paşa Mahallesi Karargah Caddesi No:17 İnönü/ESKİŞEHİR
İnönü/ESKİŞEHİR
0 (222) 591 25 20

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6514    Eklenme Tarihi : 23 Aralık 2012 Pazar    Güncellenme Tarihi : 28 Aralık 2021 Salı