­ ELMA HOŞAFI | Kültür Portalı

Elma Hoşafı - Amasya

Elma Hoşafı Malzemeleri Nelerdir? 

• 500 g elma (misket elması kurusu da olabilir)

• 250 g toz şeker

• Su

Elma Hoşafı Nasıl Yapılır?

Elmalar bol su ile haşlanır. Şeker ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınarak soğuk olarak servis yapılır. Arzuya göre istenirse içine tane karanfil atılır.

NOT: Elma kurusu ile yapılırken önce elma kuruları ıslatılarak yıkanır. Bol su içerisinde yumuşayana kadar haşlanır.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1476    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi