­ FINDIK ŞEKERLEMESİ | Kültür Portalı

Fındık Şekerlemesi - Düzce

Malzemeler;

  • 1 kg iç fındık
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı;

İç fındık kavrulup soğutulduktan sonra üzerindeki kabukları temizlenir. Daha sonra 1 su bardağı şekerle 1 su bardağı su kaynatılarak koyu kıvamlı şerbet hazırlanır. Hazırlanan şerbetin içerisine fındıklar ilave edilir. Ateşten alınan karışım soğuyana ve şerbet şekerlenene kadar sürekli karıştırılır. Şekerlenen fındık ayrı bir yerde soğumaya bırakılır. İsteğe bağlı olarak gıda boyası eklenerek renklendirilebilir. 

Hazırlanış Süresi; 15-20 dakika 10 kişilik

Bu tarif Akçakoca Tarihi Mahalle Çalışma Grubu katkılarıyla hazırlanmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 2802    Eklenme Tarihi : 09 Şubat 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 09 Şubat 2018 Cuma