­ ABISTA ( EKMEĞİN YERİNİ ALAN KATIK ) | Kültür Portalı

Abısta ( Ekmeğin yerini alan Katık ) - Düzce

Malzemeler;

  • ½ kg mısır unu
  • 2 kg su
  • Bir tutam tuz

Hazırlanışı;

İki kilogram su bir tencerede içine bir tutam tuz atılarak kaynatılır. Kaynayan suyun içine yarım kilo mısır unu yavaş yavaş eklenir. Bu işlem yapılırken sürekli karıştırarak topaklanma olmamasına dikkat edilir. Abısta yapımında tahta kaşık kullanımı tercih edilir. Tahta kaşık, oluşan karışıma yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar bu şekilde pişirilir. Daha sonra abısta tencere ters çevrilerek bir tepsiye aktarılır ve dilimlenerek kesilir. Dilimlerin arasına Abaza peyniri yerleştirilerek servis edilir.

Hazırlanış Süresi; 20 dakika 6-8 kişilik

Bu tarif Düzce Abhaz Kültür Derneği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 904    Eklenme Tarihi : 09 Şubat 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Şubat 2018 Salı