­ SIVAMA | Kültür Portalı

SIVAMA - Denizli

MALZEMELER 1 kg. kuzu kaburga Tuz, karabiber, kırmızıbiber 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı un ½ çay bardağı sıvı yağ

 

HAZIRLANIŞI ½ çay bardağı sıvı yağla tencerenin alt kısmı yağlanır. Bir sıra et, bir sıra baharat karışımı döşenir. Üstüne bir bardak sıcak su ilave edilir. Tencereyi kapatılır, hamur yapılan unla tencere kapağının çevresi kaplanır. Odun ateşinde ya da çok kısık ateşte 3 saat pişirilir. SUNUM Sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 591    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba