­ KIYMALI BULGURLU YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması - Denizli

Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması için 8-10 kişikil malzeme listesi ve hazırlanışı aşağıdadır.

Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir? 

  • 2 adet soğan
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 500 gr bulgur
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 demet maydanoz
  • 1,5-2 tatlı kaşığı tuz
  • 500 gr salamura yaprak
  • 3 su bardağı kaynamış su

Kıymalı Bulgurlu Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Bir tencerede ince kıyılmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve biraz daha kavrulur. Bulgur, karabiber, nane ve tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra maydanoz eklenerek tekrar karıştırılır ve demlenmeye bırakılır. Yaprakları 3-4 defa ılık suyla yıkanır ve hazırlanan iç sarılarak, dibine bir sıra yaprak döşenen tencereye sarılan yapraklar döşenir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. 3 su bardağı kaynamış su yaprakların üzerine dökülür. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

 

Görüntülenme Sayısı : 3721    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2019 Salı