­ GÖCE AŞI | Kültür Portalı

Göce Aşı - Denizli

Göce Aşı İçin Gerekli Malzemeler:

  • ½ kg. buğday
  • 5 adet kuru biber
  • 150 gr. börülce
  • 10 adet dağ eriği
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz

Göce Aşı Yapılışı:

Buğday 5-6 defa yıkanır. Buğday, börülce, biber ve eriğin üzeri kapanıncaya kadar su konur ve kaynatılır. Pişinceye kadar suyu bittikçe su eklenir. Kaşıkla karıştırılmaz. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Meryem ÇALIŞKAN - Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Denizli Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2568    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 30 Mart 2020 Pazartesi