­ ETLİ KURU FASULYE | Kültür Portalı

Etli Kuru Fasulye - Denizli

MALZEMELER : • 3 su bardağı kuru fasulye • 500 gr kuzu eti • 1 tane kuru soğan • 2 yemek kaşığı salça • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber • 5 bardak su • 1 tatlı kaşığı tuz • Yarım çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Kuru fasulye bir kapta bir saat haşlanır. Ayrı bir kapta kuşbaşı doğranmış kuzu eti ve soğan kavrulup üzerine salça, kırmızı toz biber su ve tuz koyulur. Sıvı yağ ve fasulyelerde ilave edilerek kaynamaya bırakılır. SERVİS : Yemek sıcak olarak servise sunulur. Tarif: Elif KANDEMİR Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 956    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Ağustos 2017 Salı