Etli Kuru Fasulye - Denizli
MALZEMELER :
• 3 su bardağı kuru fasulye
• 500 gr kuzu eti
• 1 tane kuru soğan
• 2 yemek kaşığı salça
• 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
• 5 bardak su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI :
Kuru fasulye bir kapta bir saat haşlanır. Ayrı bir kapta kuşbaşı doğranmış kuzu eti ve soğan kavrulup üzerine salça, kırmızı toz biber su ve tuz koyulur. Sıvı yağ ve fasulyelerde ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
SERVİS : Yemek sıcak olarak servise sunulur.
Tarif: Elif KANDEMİR
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2146
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
01 Ağustos 2017 Salı