­ HELLE ÇORBASI | Kültür Portalı

Helle Çorbası - Amasya

Helle Çorbası Malzemeleri Nelerdir? 

• 2 yemek kaşığı un

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• 1 çay bardağı pirinç

• Kara biber

• 5 su bardağı su

Helle Çorbası Nasıl Yapılır?

2 Yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 5 su bardağı soğuk su eklenir. Bir başka kapta bol suda haşlanmış bir çay bardağı pirinç hazırlanan meyaneye katılır. Kaynayana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Üzerine kara biber serpilerek servis yapılır.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4418    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi