­ CİLLİNCOP | Kültür Portalı

Cillincop - Antalya

Cillincop (Tahinli Un Helvası) Malzemeleri Nelerdir? (4 Kişilik)

  • 1 su bardağı un
  • ½ su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı çitlembik
  • 1 su bardağı pekmez
  • ½ su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Cillincop (Tahinli Un Helvası) Nasıl Yapılır?

  1. Çitlembik tohumlarını havanda yağı çıkıncaya kadar dövünüz ve hazır ediniz.
  2. Pekmezi, suyu ve şekeri çukur bir kap içinde karıştırınız.
  3. Unu tencereye koyunuz. Kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak iyice kızıncaya kadar kavurunuz.
  4. Kavrulmuş una dövülmüş çitlembikleri ve tahini katınız. Karıştırarak tahini una yediriniz ve tencereye azar azar pekmezli su karışımını ekleyip karıştırarak helvaya kıvam tutturunuz. Ilımaya bırakınız.
  5. Ilımış helvayı kaşık kaşık alınız. Servis kabına öbek öbek döşeyiniz. Üzerlerine istiyorsanız ilaveten ezilmiş çitlembik serpiştiriniz ve servise veriniz.

Kaynak: “Cillincop (Tahinli Un Helvası)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 124.

Görüntülenme Sayısı : 1587    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Ağustos 2019 Perşembe