­ MISIRLILAR EVİ | Kültür Portalı

Mısırlılar Evi - Burdur

Merkez Oluklaraltı Caddesi'ndedir. 19. yy. yapısıdır. İki katlı, taş temel üzerine bağdadi olarak yapılmış olup çatısı alaturka kiremit ile örtülmüştür. Alt katta kışlık odalar ve kiler, üst katta ise ortadaki ince uzun sofaya açılan dört oda yer almaktadır. Tavanlar ahşap işlemelidir. Bol sayıda pencereler ışıklandırmayı sağlarlar ve ahşap kepenklidirler. Odalarda alçı şerbetlikler, ahşap yüklükler, ahşap tavan ve tabanlar ortak özelliklerdir. Tavanda dairelerle oluşturulmuş, çiçek motifleriyle bezenmiş bir orta göbek ve bunu çevreleyen baklava dilimi motifleri ile süslü bir bordür yer almaktadır.

Kaynak: Kültür Envanteri, Ankara 2007

Burdur Gezilecek Yerler

Sivil Mimari
Merkez/Burdur
Zafer Mah. Oluklaraltı / Burdur

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10624    Eklenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Ekim 2021 Cuma