­ HERAKLEİA HİERONU | Kültür Portalı

Herakleia Hieronu - Denizli

Herakleia Hieronu Ören Sırtı ve Kocapınar mevkii diye adlandırılan yerdedir. Salbacos (Babadağ) dağının sırtında yer alan Hieron dikdörtgen şeklindedir. Dört tarafını plakalardan oluşan kabartmalar çevirir. Kabartmalarda Armetis, Apollon, Pan, Dionysos ve Herakles ile ilgili mitolojik sahneler işlenmiştir. Milattan sonra 1. yy Roma Dönemi'ne aittir. Üçgen alınlıklarda 12 burcu temsil eden simgeler yer almaktadır. Aphrodisias'lı ustalar tarafından yapılmıştır. Yörenin ileri gelen bir yöneticisine ait bir anıt mezardır. Burada mezar sahibi kendini tanrılarla birlikte göstererek tanrılara yakınlığını anlatmaya çalışmıştır. Hieron'un yer aldığı Höyüğün eteklerinde neolitik döneme ait el aletleri bugün Pamukkale Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Anıt Mezar
Kültür Turizmi
Denizli-Muğla Karayolu ile tavas İlçesi'ne ulaşılır. Tavas'tan batı yönde devam eden Tavas-Karacasu yolu 7 km takip edilerek Kızılcabölük (Kasabası) Mahallesi'ne gelinir. Herakleia Hieronu Kızılcabölük (Kasabası) Mahallesinin 1km kadar kuzeydoğusunda yer almaktadır. Tavas İlçesi'nden Kızılcabölük Mahallesine minibüs ulaşımı vardır.
Kocapınar Mevkii Kızılcabölük (Kasabası) Mahallesi Tavas İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6965    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2019 Cuma