­ UN HELVASI | Kültür Portalı

Un Helvası - Bolu

Un Helvası Malzemeleri Nelerdir? 

  • 250 g tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 bardak ceviz içi

Şerbeti için:

  • 1 yumurta çırpılacak
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı şeker

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve un kavrulur, pembeleşmeye yakın ceviz içi ilave edilip, beraberce kavrulur.Şerbeti yavaş yavaş ilave edilir, bir kere karıştırılıp kapağı kapatılır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1036    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi