­ PAŞA PİLAVI | Kültür Portalı

Paşa Pilavı - Bolu

Paşa Pilavı Malzemeleri Nelerdir? 

  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Zeytinyağı 
  • Limon
  • Karabiber, pul biber.

Paşa Pilavı Nasıl Yapılır?

Patatesler haşlanır, kabukları soyularak iri küp halinde doğranır. Soğanlar soyulup piyazlık dilimlenerek tuzla acısı alınır.Haşlanmış yumurta ve maydanoz içine doğranır, limon, tuz zeytinyağı, biraz karabiber ve pulbiber ile karıştırılır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1164    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi