­ COŞ | Kültür Portalı

Coş - Bolu

Coş Malzemeleri Nelerdir?

  •  Pancar
  • Pestil veya erik kurusu
  • Şeker (isteğe Bağlı)

Coş Nasıl Yapılır? 

Pancar temizlenir kabukları ile iyice pişirilir. 3-4 saat kaynadıktan sonra kabukları soyulur, küçük parçalara ayrılır. Ekşi olsun diye içine pestil veya erik kurusu(buruş)katılarak su ilave edilir.1-2 saat pişirilir. Soğuyunca servis yapılır. Özellikle kış günlerinde Makarna, pilavla birlikte servis yapılır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 619    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi