­ KIYMALI TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Kıymalı Tarhana Çorbası - Bartın

Kıymalı Tarhana Çorbası​ Malzemeleri Nelerdir? 

  • Toz tarhana
  • 200g  kavrulmuş kıyma
  • 30g ayçiçek yağı 
  • 30 g tereyağı
  • 30g salça
  • 5 g tuz
  • 5g tane
  • 5 g karabiber
  • 5 g pulbiber
  • 900 g su

Kıymalı Tarhana Çorbası​ Nasıl Yapılır?

  • Tencereyi ısıtınız. Tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyiniz. Tereyağı eridikten sonra salçayı ve tarhanayı ilave ediniz.
  • Karıştırmaya devam ederek kavrulmuş kıymayı ilave ediniz.
  • Suyu da ekleyerek 10-15 dakika kısık ateşte çeviriniz.
  • Ocaktan almadan önce tuz ve karabiberini ekleyerek karıştırınız. 
  • Çorba kaselerine paylaştırdktan sonra pul biber ve nane ekleyerek servis ediniz.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 752    Eklenme Tarihi : 13 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi